Maenessa tapahtuu

Muutoksia Maenessa

Nyt on tiedotettavaa: olen aloittanut työt Fikuro Oy:ssä ja Maene Oy keskittyy jatkossa olemaan pöytälaatikossa (sekä muutamiin musiikkiprojekteihini). Viimeiset Maenen työtunnit verkkosivustoprojekteissa tehdään 31.3. Sen jälkeen siirryn projektipäälliköksi ja palvelusuunnittelijaksi Fikurolle, ja Maenen projektien vastaavana toimittajana jatkaa kanssani Fikuron tytäryhtiö Karu Software. Siirryn vuoden 2021 alussa täyspäiväisesti Karulle.

Yleensä en tee uraliikkeitäni kovin nopeasti (kuten 12 vuoden yrittäjätaipaleestakin voi päätellä), ja tässäkin on pitkä historia takana. Pari vuotta sitten suunnittelin Fikuron yritysilmeen ja heidän toiminnanohjausjärjestelmänsä Ferpin ilmeen ja ensimmäiset käyttöliittymäluonnokset. Projektista jäi mieleen järjestelmän kehittyneet ominaisuudet ja sujuva toimivuus jo varhaisessa vaiheessa – ja tulevaisuudennäkymistä erityisesti tekoälyn hyödyntäminen verkkopalveluissa.

Lisäksi Karu Software alkoi toimia Maenen teknisenä kumppanina monissa projekteissa, tärkeimpänä kehityspanos Maenen WordPress-perusteemaan. Sitä kautta Karu onkin ollut osallisena suurimmassa osassa alkuvuoden 2018 jälkeen alkaneissa Maenen verkkosivustoprojekteissa.

Vuodenvaihteen tienoilla palasimme keskustelemaan seuraavista kehitysaskeleista fikurolaisten kanssa, ja UI-designin lisäksi aloimme huomata paljon muitakin yhteisiä päämääriä ja mahdollisuuksia, ja lopulta yhteinen sävel löytyikin melko nopeasti.

Itselleni näin tässä hyvänä mahdollisuutena erityisesti vakaamman tiimin, jonka kanssa työskennellä. Aiemmin verkoston kanssa toimiessa projekteissa on välillä ollut haastetta, kun kaikilla tekijöillä on niin paljon muitakin töitä. Toinen huomattava parannus on sparrausapu aina vaativammiksi käyvien verkkopalveluiden teknisten ratkaisujen suunnittelussa.

Jatkosta: meneillään olevat projektit hoidetaan sovitusti loppuun, paitsi että Maenen viimeinen lasku tulee maaliskuulta, sen jälkeen laskutus siirtyy Karu Softwarelle. Minä jatkan yhteyshenkilönä ja muutama luotto-freenlancer siirtyy mukanani Karulle, ja vaikka virallinen työnantaja on Fikuro, vedän myös Karun verkkosivustoprojektit.

Ajankohtahan tässä on tietysti kaoottinen kaikin puolin, ja toivotan kaikille voimia koronan muuttamassa maailmassa.

Ota yhteyttä
Maene Aleksi Manninen Aleksi Manninen
Designer, producer
hello@maene.fi