Design

Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film -WWW-sivuston etusivu

Greta.film on vuoden 2017 alussa julkaistu palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan. Heti kun kuulin projektista, innostuin aiheesta, koska lähestymistapa oli syvällisempi kuin vain laittaa leffat johonkin striimattavaksi. Gretan ydin on antaa tekijöiden itsensä kertoa teoksistaan ja työskentelystään, elokuvanteon haasteista ja palkinnoista.

Suunnittelussa lähdin siitä, että tekijöille on saatava suurin painoarvo sisällön painotuksissa. Keskustelin muutamien leffaintoilijatutun kanssa, jotta saisin kuulla kuinka ihmiset ottavat idean vastaan. Keskusteluiden pohjalta piirtelin muutamia malleja, ja selvä sisällön kolmijako alkoi hahmottua. Tein aika pian myös HTML-prototyypin, jolla saimme asiakkaan kanssa katseltua, miltä sisältö alkaisi sivuilla näyttää. Henkilöesittelysivut alkoivat muodostua monipuolisen näköisiksi suurine kuvineen, nostoteksteineen ja lisätietolistauksineen.

Logoluonnoksia tein samalla, jotta tiedotus oli mahdollista saada käyntiin ja päästäisiin eroon placeholderista proton kulmassa. Kokeilin muutamia erityylisiä valmiita fontteja, mutta lopulta piirsin logon itse, jotta se ikäänkuin olisi juuri Gretan äsken antama nimikirjoitus – ja jotta t-kirjaimeen saatiin mukaan oikeanlainen lipun liehuvuus.

Ulkoasun hahmotuttua siirryin pohtimaan, kuinka ylläpidon monipuoliset tarpeet olisi pelkistettävissä helposti omaksuttavaan muotoon. Hahmottelin kaavioon, kuinka tekijät, haastattelut ja elokuvat ovat toisiinsa kytköksissä. Koodaajat liittyivät mukaan ja ylläpitoon saatiin ensimmäinen toimiva versio, jota käytettiin heti esimmäisten sisältöjen syöttöön. Samalla kehitimme omainaisuuksia vastaamaan sisällön syötössä huomattuja tarpeita.

Muutama hieno tekijä on jo kertomassa työstään Gretan haastatteluissa, ja julkaisuputkessa odottaa lisää – tarjonta laajenee sitä mukaa kun vain julkaisuoikeudet sallivat.

Update 2019: Greta.film on jonkin aikaa poissa käytöstä, ja toimintaa muotoillaan uudelleen.

Ota yhteyttä
Maene Aleksi Manninen Aleksi Manninen
Designer, producer
hello@maene.fi