Design

Steve ’n’ Seagulls

WWW-sivuston ei aina tarvitse olla mikään massiivinen räätälöity tietojärjestelmä, jos sopivan toiminnallisuuden saa yhdisteltyä valmiista palikoista.

Steve ’n’ Seagulls on innokkaasti uutta etsivä ryhmä paitsi musiikissaan, myös erilaisten verkkopalveluiden käyttäjänä. Bändin hauskat YouTube-videot tunnetusti singauttivat uran todelliseen kiitoon, mutta myös bänditoiminnan muille alueille löytyy hyviä valmiita palveluita jolloin säästyy aikaa ja vaivaa aloituksessa, ja toisaalta monesti saadaan sisällöille arvokasta viraalista leviämistä.

On tärkeää, että joku nurkka verkossa on omassa hallinnassa ja riippumaton ulkomaalaisten ilmaispalveluiden liikkeistä. Steve ’n’ Seagullsin sivusto avattiin vuonna 2011 ja nyt julkaistiin kolmas versio.

Oma kotipesä verkossa on kaikissa tapauksissa hyvä olla.

Kun sivustoa alettiin suunnitella, mielessäni kaikui toteamus, että lokkien keikalla on niin hauskaa, että silmissä sumenee. Melkomoisesta korniudestaan huolimatta lause on myös totta – pitäytyen samassa fiiliksessä ajattelin, että toteuttakaamme sama elämys myös verkkosivua selatessa. Toisaalta halusin myös valokuvat mahdollisimman suureen roollin. Nämä haaveet yhdistettyäni kiteytyi sivustodesignin perusajatus, jossa kuvat ovat isolla ja scrollatessa sumenee. Ulkoasun viimeistely tältä pohjalta oli luontevaa ja painottui hyvään typografiaan ja mukautuvuuteen eri laitteisiin.

Sivuston osat toimivat ulkopuolisten palveluiden upotuksilla:

Ylläpito on kevyttä, upotukset yhtenäisen tyylisiä ja bändin massiivinen kävijäliikenne hajautuu mukavasti muihin palveluihin. Yli 70 miljoonaa videonkatsomiskertaa omalta palvelimelta olisi jo melkoinen kuluerä.

Bändin hulvattoman livekunnon voi käydä tsekkaamassa esim. uuden Brothers in Farms -levyn julkkarikeikalla Tavastialla 17.9.

Sitä odotellessa… Katsasta verkkosivut!
stevenseagulls.com

Ota yhteyttä
Maene Aleksi Manninen Aleksi Manninen
Designer, producer
hello@maene.fi