Design

Arja Koriseva 30 vuotta estradien kuningattarena

Vuosi 2019 on kaikkien aikojen tangokuningattaren, viihdetaiteilija Arja Korisevan 30-vuotistaiteilijajuhlavuosi. Maenen Aleksi Manninen suunnitteli juhlavuoden ilmeen.

Pari vuosikymmentä jatkuneen yhteistyömme ansiosta saatoin olettaa, että 2019 tapahtuu. Jo ennen virallista tilausta vuoden 2018 loppupuolella aloin hahmotella, miltä juhlavuosi näyttäisi.

Arjan graafinen tyyli

Kokeilin värejä ja muotoja. Jatkoin linjalla, jolla olen aina halunnut pitää Arjan työt elegantteina ja pelkistetyn tyylikkäinä.

On tuntunut luontevalta asemoida häntä hieman diivamaisilla tyylivalinnoilla, vaikka artistin persoonassa moisesta ei tietysti ole mitään havaintoa. Iloinen fiilis yhdistyneenä tyylikkääseen designiin luo kokonaisuuden, jossa tunnelmat muodostavat yhdessä jotain suurempaa.

Ilmettä alettiin ottaa käyttöön pikku hiljaa vuoden 2018 lopulta alkaen, alkukeväällä uusittiin verkkosivut ja kesän lähestyessä aloitettiin syksyn juhlakiertueen kampanjointi.

Visuaalinen ilme

Juhlavuoden ilme koostuu Arja Koriseva 30 vuotta kuningattarena -logotyypistä, juhlavuoden väripaletista ja sinertävästä maailmasta. Luvun 30 ornamentoinnissa oli tärkeää välttää liiallista koristeellisuutta, mutta kuitenkin taata tietty juhlava vaikutelma.

Logotyyppi.

Logotyypissä on juhlavuutta ja selkeä sanoma.

Väriteemassa tuttua ja uutta

Värivalikoimassa on kaikuja menneinä vuosina käytössä olleista. Työhön ryhtyessä tuntui hyvältä ottaa tuttuja elementtejä ja yhdistellä niistä jotain uutta.

Mukana on täyteläinen ”Arjan punainen”, jota olemme käyttäneet monesti, muistaakseni ensimmäistä kertaa Joulu joka päivä -levyn designissa.

Harmaa ja kulta -yhdistelmä tulee Kun aika on -levyn aikojen klassisen eleganteista designeista.

Halusin myös välttää mustan käyttöä, joten teksteihin tuli musteensininen ja sille kevyemmäksi kaveriksi violetti.

Typografia kasvoi siitä, miltä halusin kotimaisen viihteen supertähden kiertueen näyttävän: siinä yhdistyy ilo, juhlavuus ja käytännönläheisyys.

Grafiikat konserttisalikiertueen screeneille. Samalla ilmeellä toteutettiin myös maanlaajuinen lehtimainonta.

20 vuotta design-yhteistyötä

Vuonna 1999 puhelin soi, kun Arjan 10-vuotistaiteilijajuhlakonsertin promoamiseen tarvittiin lisävoimia – hieno tilaisuus uran alussa olleelle suunnittelijalle. Tein muutaman toimenpiteen yhteistyössä silloisen mainostoimiston kanssa, ja pikku hiljaa sain muitakin tilaisuuksia.

Silloin reilu parikymppisenä tuskin kiinnosti ajatella edes parin vuoden päähän, saati kahdenkymmenen. Nyt kun katsoo taaksepäin, huomaa kuinka upea asiakkuus siitä kasvoi, ja on ollut minulle hieno paikka kehittyä ja työskennellä pitkäjännitteisesti erittäin monipuolisen taiteilijan kanssa.

Onnittelut Suomen hienoimmalle laulutaiteilijalle, ja juhlakiertueella nähdään! Liput Lippupisteestä tai Ticketmasterista konserttipaikasta riippuen: https://arjakoriseva.fi/

Ota yhteyttä
Maene Aleksi Manninen Aleksi Manninen
Designer, producer
hello@maene.fi