Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film on vuoden 2017 alussa julkaistu palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan. Heti kun kuulin projektista, innostuin aiheesta, koska asiakkaan lähestymistapa oli syvällisempi kuin vain laittaa leffat johonkin striimattavaksi. Gretan ydin on antaa tekijöiden itsensä kertoa teoksistaan ja työskentelystään, elokuvanteon haasteista ja palkinnoista.

Suunnittelussa lähdin siitä, että tekijöille on saatava suurin painoarvo sisällön painotuksissa. Keskustelin muutamien leffaintoilijatutun kanssa, jotta saisin kuulla kuinka ihmiset ottavat idean vastaan. Keskusteluiden pohjalta piirtelin muutamia malleja, ja selvä sisällön kolmijako alkoi hahmottua. Tein aika pian myös HTML-prototyypin, jolla saimme asiakkaan kanssa katseltua, miltä sisältö alkaisi sivuilla näyttää. Henkilöesittelysivut alkoivat muodostua monipuolisen näköisiksi suurine kuvineen, nostoteksteineen ja lisätietolistauksineen.

Logoluonnoksia tein samalla, jotta tiedotus oli mahdollista saada käyntiin ja päästäisiin eroon placeholderista proton kulmassa. Kokeilin muutamia erityylisiä valmiita fontteja, mutta lopulta piirsin logon itse, jotta se ikäänkuin olisi juuri Gretan äsken antama nimikirjoitus – ja jotta t-kirjaimeen saatiin mukaan oikeanlainen lipun liehuvuus.

Ulkoasun hahmotuttua siirryin pohtimaan, kuinka ylläpidon monipuoliset tarpeet olisi pelkistettävissä helposti omaksuttavaan muotoon. Hahmottelin kaavioon, kuinka tekijät, haastattelut ja elokuvat ovat toisiinsa kytköksissä. Koodaajat liittyivät mukaan ja ylläpitoon saatiin ensimmäinen toimiva versio, jota käytettiin heti esimmäisten sisältöjen syöttöön. Samalla kehitimme omainaisuuksia vastaamaan sisällön syötössä huomattuja tarpeita.

Muutama hieno tekijä on jo kertomassa työstään Gretan haastatteluissa, ja julkaisuputkessa odottaa lisää – tarjonta laajenee sitä mukaa kun vain julkaisuoikeudet sallivat.

Katso itse!
Greta.film


Lisää luettavaa

Piikkikasvi & Sahara

Piikkikasvi & Sahara

Ohjelmatoimisto Piikkikasvin rosteri on muikea sekoitus suomi-rockin legendoja ja viihdyttäviä bilebändejä. Oli erittäin kiinnostavaa alkaa suunnitella verkkopalvelua, jossa muutama kymmenen kaikkia tyylisuuntia edustavaa omaperäistä bändiä näyttäisi hyvältä.

Congress Network Finland ry

Congress Network Finland ry

CNF:n sivuilla julkaistaan kiinnostavia tapahtuma-alan uutisia sekä tiedotetaan järjestön tapahtumista. Jäsenalueella järjestön jäsenet pääsevät lataamaan materiaaleja sekä katsomaan koulutustallenteita.